بیمه شخص ثالث موتورسیکلت

بیمه شخص ثالث موتور سیکلت به بیمه ای گفته می شود که در صورت بروز حادثه یا تصادف، خسارت‌های جانی و مالی وارد شده به شخص ثالث را پرداخت می‌کند. شخص ثالث به فردی بجز راننده که دچار حادثه شده است گفته می شود. این بیمه نامه برای تمامی رانندگان موتوسیکلت در ایران اجباری است و در صورت عدم تهیه آن جریمه‌های سنگینی در انتظار راننده خواهد بود. البته باید گفت با وجود جریم های سنگین و حق بیمه ناچیز اما این بیمه نامه در میان موتورسیکلت سواران از اقبال خوبی برخوردار نمی باشد. در این مقاله به معرفی این بیمه، پوشش‌های آن، نحوه محاسبه حق بیمه، رتبه‌بندی شرکت‌های بیمه و نکات مهم دیگری که باید در خرید و استفاده از این بیمه دقت کرد، می‌پردازیم.

معرفی بیمه شخص ثالث موتور سیکلت

بیمه شخص ثالث بک نوع بیمه مسئولیت است که در زیرمجموعه بیمه‌های وسیله نقلیه قرار دارد. این بیمه از سال ۱۳۸۷ به بعد در ایران اجباری شده است و هر راننده‌ای که بدون داشتن این بیمه رانندگی کند، ممکن است با جریمه‌های سنگین مواجه شود. علت اجباری بودن این بیمه افزایش تصادفات و خسارت‌های شدید مالی و جانی ایجاد شده در سال‌های اخیر است. حال اگر فرد مقصر توان کافی برای پرداخت خسارت خودروی آسیب دیده یا دیه شخص ثالث را نداشته باشد، دچار مشکل شده و حتی امکان زندانی شدن فرد به دلیل بدهی نیز وجود دارد. بیمه شخص ثالث موتورسیکلت با دریافت مبالغی به صورت اقساط یا نقدی، همه خسارت را به صورت یکجا پرداخت می‌کند و از بروز مشکلات بزرگتر جلوگیری می‌کند.

پوشش‌های بیمه شخص ثالث

بیمه شخص ثالث موتور سیکلت دارای دو نوع پوشش به شرح زیر است:

  • پوشش خسارت جانی : به هر آسیب جسمی وارد شده به شخص ثالث در حادثه یا تصادف از طرف راننده خودرو یا حتی مرگ شخص ثالث گفته می‌شود.
  • پوشش خسارت مالی : به هر آسیب وارد شده به اموال شخص ثالث گفته می‌شود، مثل خسارت‌های وارد شده به خودروی دیگر.

هر دو نوع پوشش دارای سقف تعهدات هستند که بسته به میزان دیه در هر سال می‌تواند متفاوت باشد.

نحوه محاسبه حق بیمه شخص ثالث

حق بیمه شخص ثالث بر اساس عوامل مختلفی محاسبه می‌شود. این عوامل عبارتند از:

  • حق بیمه پایه ابلاغ شده توسط بیمه مرکزی : حق بیمه پایه ابلاغ شده توسط بیمه مرکزی بر اساس مبلغ دیه در هر سال مشخص می‌شود.
  • داشتن تخفیف عدم خسارت بیمه شخص ثالث : تخفیف عدم خسارت بیمه شخص ثالث یکی از مهم‌ترین عواملی است که بر حق بیمه تأثیر می‌گذارد. این تخفیف به این معناست که اگر راننده در طول مدت اعتبار بیمه‌نامه خود هیچ خسارتی را به شخص ثالث وارد نکند، می‌تواند از تخفیفی در حق بیمه بعدی خود بهره‌مند شود. این تخفیف بر اساس سال‌های پیاپی عدم خسارت محاسبه می‌شود و می‌تواند تا 70 درصد از حق بیمه پایه را کاهش دهد. برای مثال، اگر راننده ۵ سال متوالی بدون خسارت باشد، می‌تواند از 25 درصد تخفیف عدم خسارت استفاده کند. اما اگر در هر سال خسارتی را به شخص ثالث وارد کند، تخفیف عدم خسارت از بین می‌رود و باید حق بیمه کامل را پرداخت کند.
  • جریمه تعدد خسارات : اگر راننده در مدت بیمه نامه خود به شخص ثالث خسارت وارد کند در دوره بیمه نامه بعدی خود باید بسته به نوع جانی یا مالی بودن خسارت و تعداد خسارت وارده به شخص ثالث جریمه پرداخت نماید. این جریمه می تواند تا 100 درصد حق بیمه باشد.
  • جریمه دیرکرد تمدید بیمه‌نامه شخص ثالث : جریمه دیرکرد یکی دیگر از عواملی است که می‌تواند حق بیمه شخص ثالث را افزایش دهد. این جریمه زمانی اعمال می‌شود که راننده در تاریخ انقضای بیمه‌نامه خود، بیمه‌نامه جدید را تهیه نکند و با بیمه‌نامه منقضی رانندگی کند. در این صورت، راننده ملزم است علاوه بر حق بیمه پایه، جریمه دیرکرد را نیز پرداخت کند. این جریمه بر اساس تعداد روزهای تاخیر محاسبه می‌شود و می‌تواند در شرایطی تا ۱۰۰ درصد از حق بیمه پایه را اضافه کند.
  • حق بیمه تعهدات مازاد مالی : یکی دیگر از عواملی که در حق بیمه شخص ثالث تاثیر گذار است، حق بیمه تعهداد مازاد مالی است . زمانی که راننده تعهدی بیشتر از تعهد بیمه نامه در قبال خسارت مالی به اشخاص ثالث از شرکت بیمه می نماید بایستی مبلغی را بیشتر پرداخت نماید. تعهد مازاد مالی می تواند تا 50 درصد دیه ماه حرام هر سال باشد و حق بیمه آن در شرکت های مختلف متفاوت می باشد.
  • مدت اعتبار بیمه‌نامه : بیمه نامه شخص ثالث از نظر زمان به دوصورت کوتاه مدت یا یک‌ساله می باشد. معمولا این بیمه نامه به صورت سالانه صادر می شود اما در مواردی که خودروها به صورت موقت در کشور هستند یا برای موارد خاصی مانند فروش خودرو، تعویض خودرو و … استفاده می‌شود. حق بیمه برای بیمه‌نامه کوتاه مدت بیشتر از بیمه‌نامه یک‌ساله است. زیرا شرکت بیمه برای کوتاه کردن مدت اعتبار بیمه‌نامه، باید هزینه‌های مربوط به صدور و ابطال آن را بپردازد.
  • سال ساخت و عمر موتورسیکلت : موتور سیکلت ها با توجه به تعداد سالی که در حال استفاده هستند قیمت متفاوتی دارند الابه این تفاوت از سن 15 سال ب بالا شروع می شود و با توجه به اینکه هرچه سن خودرو بالا می رود ریسک بیشتری دارد و بیشتر در معرض ایجاد خسارت می باشد بنابرین حق بیمه بیشتری خواد داشت. به همین دلیل شرکت های بیمه معمولا به ازای هرسال کهنگی خودرو 2 درصد به حق بیمه آن اضافه می نمایند.
نکات مهم در بیمه های شخص ثالث موتورسیکلت

انتخاب شرکت بیمه مناسب

انتخاب شرکت بیمه مناسب یکی از مهم‌ترین تصمیماتی است که باید در خرید بیمه شخص ثالث انجام دهید. شرکت بیمه مناسب باید دارای ویژگی‌های زیر باشد:

  • سرمایه و توانگری مالی بالا برای پرداخت خسارت‌های سنگین
  • سرعت و کیفیت خدمات پس از فروش و پرداخت خسارت
  • تخفیف‌ها و امکانات ویژه برای مشتریان
  • رضایت و اعتماد مشتریان و بازاریابان
  • رتبه و شهرت در بین شرکت‌های بیمه
رعایت قوانین رانندگی و ایمنی

رعایت قوانین رانندگی و ایمنی یکی از بهترین راه‌هایی است که می‌توانید از خسارت‌های ناشی از تصادفات جلوگیری کنید. برخی از قوانین رانندگی و ایمنی که باید رعایت کنید عبارتند از:

  • استفاده از کلاه ایمنی
  • رعایت حداکثر سرعت مجاز و توقف در چراغ‌های راهنمایی
  • عدم استفاده از موبایل و سیگار و مواد مخدر در حین رانندگی
  • عدم انجام حرکات خطرناک و ناجوانمردانه مانند تعقیب و گریز و تکان دادن
  • تعویض لاستیک‌ها و تعمیرات دوره‌ای موتورسیکلت
  • داشتن گواهینامه و بیمه‌نامه معتبر

 

با رعایت این قوانین نه تنها می‌توانید از خسارت‌های جانی و مالی خود و دیگران جلوگیری کنید، بلکه می‌توانید از تخفیف عدم خسارت بیمه شخص ثالث بهره‌مند شوید. این تخفیف به شما امکان می‌دهد که در هر سالی که بدون خسارت باشید، حق بیمه خود را کاهش دهید.

امید وارم تونسته باشیم اطلاعات مفیدی رو در بیمه بروکر دراختیار شما گذاشته باشیم.

بیمه بروکر یک پلتفرم آنلاین برای کسب درآمد از صنعت بیمه در کشور است شما هم می تونید با مراجعه به صفحه فروشنده شو این فرصت خوب رو برای خودتون فراهم کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *